defacto_pan2020
Den farliga kanstenen i Valsta centrumFoto: Insändarbild

Farlig kantsten plockas bort

Under flera månader har en kantsten oroat gående i Valsta Centrum då den är både vass och hög. Men nu kommer besked från kommunen att den ska plockas bort.

centrum_artikel_host

Det var Valsta Steninge Stadsdelsförening som uppmärksammade märsta.nu på kantstenen i Valsta Centrum.
– Flera har drabbats, trots att vi påpekat problemet, vid upprepade tillfällen, i samband med trygghetsvandringar tillsammans med Sigtuna kommun. Inget har åtgärdats och nu har även en av våra egna kompisar ramlat och slagit dig halvt fördärvad här, skrev stadsdelsföreningen i mail till märsta.nu

Hur den monterats dit vet kommunen inte heller. Richard Källberg, verksamhetschef för teknik- och naturenheten.
– Att det ligger kantsten så där konstigt, som en snubbelkant, beror på att någon utan kommunens vetskap eller godkännande plockat bort en bit av den på eget bevåg. Troligen för att olovligt kunna köra fordon på ytan.

Kanstenen kommer plockas bort redan idag tisdag eller onsdag.
– Att vi tar bort snubbelkanten är en nödvändig men kortsiktig åtgärd. Vi håller just nu på att se över hur en helhetslösning för platsen ska kunna se ut, fortsätter Richard Källberg.

pantamera_avc_helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

ica_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
connys
pantamera_out
nrh
dack_outsider