sap_feb_pan
Den farliga kanstenen i Valsta centrumFoto: Insändarbild

Farlig kantsten plockas bort

Under flera månader har en kantsten oroat gående i Valsta Centrum då den är både vass och hög. Men nu kommer besked från kommunen att den ska plockas bort.

centrum_artikel_host

Det var Valsta Steninge Stadsdelsförening som uppmärksammade märsta.nu på kantstenen i Valsta Centrum.
– Flera har drabbats, trots att vi påpekat problemet, vid upprepade tillfällen, i samband med trygghetsvandringar tillsammans med Sigtuna kommun. Inget har åtgärdats och nu har även en av våra egna kompisar ramlat och slagit dig halvt fördärvad här, skrev stadsdelsföreningen i mail till märsta.nu

Hur den monterats dit vet kommunen inte heller. Richard Källberg, verksamhetschef för teknik- och naturenheten.
– Att det ligger kantsten så där konstigt, som en snubbelkant, beror på att någon utan kommunens vetskap eller godkännande plockat bort en bit av den på eget bevåg. Troligen för att olovligt kunna köra fordon på ytan.

Kanstenen kommer plockas bort redan idag tisdag eller onsdag.
– Att vi tar bort snubbelkanten är en nödvändig men kortsiktig åtgärd. Vi håller just nu på att se över hur en helhetslösning för platsen ska kunna se ut, fortsätter Richard Källberg.

connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
funkisfest_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

sportlov
fritidsbanken_sportlov

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out