centrum_panorama_hostshopping
Foto: Polisen

Fängelse för rån av Svenska spels VD

Två märstabor döms till fängelse för rånet av Svenska Spels VD Lennart Käll.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att två märstabo låg bakom rånet av Svenska Spels VD på Ekerö samt en efterföljande husrannsakan i centrala Märsta kort efter gripandet. En 38-årig man som riktade ett pistolliknande föremål mot mannen som sedan visade sig vara en attrapp döms till fyra års fängelse för rån och övergrepp i rättssak.
– Vi kommer med all sannolikhet överklaga domen, tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering. Min klient är oskyldig. Domstolen verkar ha låtit sina känslor styra när den dömt ut hela fyra års fängelse för att ha rånat målsäganden på en mobiltelefon, säger 38-åringens advokat Kristofer Stahre enligt Aftonbladet.

Den 30-årige kumpanen dömdes till 2,6 år för rån, men även han nekar till brott. Men Solna tingsrätt anser att männen agerat med en motbjudande hänsynslöshet när de smög sig på Lennart Käll tidigt på morgonen och hotade att skada hans familj om inte pengar sattes in på några kort. Motivet till rånet ska ha varit att 38-åringens far spelat bort 2,9 miljoner kronor och att han själv ska spelat bort en massa pengar. De tog Lennart Källs kreditkort och försökte sedan ta ut pengar men misslyckades då korten var spärrade.

Anledningen till att 38-åringen besökte Lennart Käll var enligt han själv att han ville prata med honom om att spel förstör människors liv och hälsa. Han hävdar även att Lennart Käll gav honom korten frivilligt och att rutan till bilen gick sönder när han knackade på den. Lennart Käll har varit fåordig med kommentarer efter händelsen men ska ha sagt följande till Aftonbladet:
– Den här händelsen har gjort mig mer medveten om att man som offentlig person befinner sig i en utsatt position. Jag kommer att behöva göra vissa förändringar, men så långt det är möjligt tänker jag försöka leva som innan. Jag blickar framåt, inte bakåt.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys