moderat_fokus_pan
Foto: Polisen

Fängelse för rån av Svenska spels VD

Två märstabor döms till fängelse för rånet av Svenska Spels VD Lennart Käll.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att två märstabo låg bakom rånet av Svenska Spels VD på Ekerö samt en efterföljande husrannsakan i centrala Märsta kort efter gripandet. En 38-årig man som riktade ett pistolliknande föremål mot mannen som sedan visade sig vara en attrapp döms till fyra års fängelse för rån och övergrepp i rättssak.
– Vi kommer med all sannolikhet överklaga domen, tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering. Min klient är oskyldig. Domstolen verkar ha låtit sina känslor styra när den dömt ut hela fyra års fängelse för att ha rånat målsäganden på en mobiltelefon, säger 38-åringens advokat Kristofer Stahre enligt Aftonbladet.

Den 30-årige kumpanen dömdes till 2,6 år för rån, men även han nekar till brott. Men Solna tingsrätt anser att männen agerat med en motbjudande hänsynslöshet när de smög sig på Lennart Käll tidigt på morgonen och hotade att skada hans familj om inte pengar sattes in på några kort. Motivet till rånet ska ha varit att 38-åringens far spelat bort 2,9 miljoner kronor och att han själv ska spelat bort en massa pengar. De tog Lennart Källs kreditkort och försökte sedan ta ut pengar men misslyckades då korten var spärrade.

Anledningen till att 38-åringen besökte Lennart Käll var enligt han själv att han ville prata med honom om att spel förstör människors liv och hälsa. Han hävdar även att Lennart Käll gav honom korten frivilligt och att rutan till bilen gick sönder när han knackade på den. Lennart Käll har varit fåordig med kommentarer efter händelsen men ska ha sagt följande till Aftonbladet:
– Den här händelsen har gjort mig mer medveten om att man som offentlig person befinner sig i en utsatt position. Jag kommer att behöva göra vissa förändringar, men så långt det är möjligt tänker jag försöka leva som innan. Jag blickar framåt, inte bakåt.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

hockeyskola_helsida
ica_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

sap_sep23_helsida
connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

adhd_kommun

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

moderat_fokus_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider