centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Fängelse för kraschen in i Pressbyrån

Den man som på Nyårsdagen kraschade in i Pressbyrån döms till fängelse i åtta månader.

centrum_artikel_host

Tidigt på Nyårsdagen kraschade en bil in i Pressbyrån i Märsta station. En 25-årig man från Märsta var kraftigt påverkad av både alkohol och droger när han satte sig i bilen och körde ner för Stationsgatan, färden har polisen lyckats klocka till 98 km/h. Förarens promillehalt uppgick till 1,34. Ur den tekniska undersökningen framgår att bilen körde rakt genom korsningen, upp på trottoaren, in i planteringen och därefter in i fastigheten. I samband med kollisionen uppstod skador på fasaden och en omfattande vattenläcka.

Passagerare svårt skadad
Ytterligare en man satt i bilen och denne skadades svårt, han vaknade upp efter en månad på sjukhuset och minns inget mer än att han satte sig i bilen och därefter vaknade på sjukhuset. I rätten berättade 25-åringen om hur han tog både ecstasy och kokain innan han satte sig i bilen och körde iväg med sin kompis. Själv ådrog han sig frakturer på benet och i käken.

”Visat likgiltighet”
25-åringen åtalades för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Mannen varken erkänner eller förnekar omständigheterna men rätten anser att han visat en uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms därför för brotten samt ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd från ett annat tillfälle. Han är sedan tidigare även dömd för rattfylleri och vårdslöshet i trafik men fick då dagsböter. Domen blir nu 8 månaders fängelse.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider