eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för Nytorgsmannen för våldtäkter i Märsta

Den så kallade Nytorgsmannen som åtalades för våldtäkter i Märsta döms till fem års fängelse.

centrum_artikel_host

34-åringen som kallas för Nytorsgmannen åtalades för ett stort antal våldtäkter och sexuella övergrepp, några av dessa skedde i en bostad i Märsta och inte bara kring Nytorget i Stockholm. Nu har han dömts till fängelse i fem år men han fälls inte för alla våldtäkter utan enbart sju, dock är det 19 målsäganden som han döms för brott mot Han ska betala skadestånd på totalt 1,1 miljoner till de utsatta kvinnorna rapporterar SVT Stockholm.

sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
connys
nrh_sigtuna