eu_valet_panorama
Foto: Polisen/Arkiv

Fängelse för märstabo efter stort narkotikatillslag

En märstabo döms till fängelse i 2,6 år efter sedan polis i samband med tillslag beslagtagit över tio kilo narkotika.

centrum_artikel_host

Polis slog till mot en bistad i Märsta i början av året och beslagtog över tio kilo narkotika i olika former, bland annat sex kilo cannabis. Nu har en märstabo i 30-årsåldern dömts till fängelse i 2,6 år för bland annat grovt narkotikabrott. Del av bevisningen kom från det omtalade encochat som polis lyckats komma åt där mannen konverserade med andra köpare om affärer. Mannen ska också ha uppmanat sina köpare att sätta in penar på Bitcoinkonto utomlands. Han nekar till grovt narkotikabrott men medgav två fall av narkotikabrott. Han döms även för grovt penningtvättsbrott.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider