kyrka_advent _pan
Foto: Pressbild

Fängelse för korruption på Rosersbergs slott

I den omfattande härvan kring Statens fastighetsverk i Rosersberg har fyra personer dömts för brott.

centrum_artikel_host

Stockholms tingsrätt meddelade på onsdagen domen kring härvan om Rosersbergs Slott och Statens fastighetsverk. En föregett fastighetschef döms för bland annat grovt tagande av muta och trolöshet mot huvudman till fyra års fängelse.

Utöver det döms två entreprenörer för liknande brott till fängelse och en tredje för grovt givande av muta till villkorlig dom.
– Den f.d. fastighetschefen och de tre entreprenörerna döms för omfattande och syste­matisk korruptionsbrottslighet som riskerat att allvarligt skada förtroendet för Statens fastighets­verk. Brotten har avsett höga belopp och den f.d. chefen har under flera år missbrukat sin ledande position. Straffvärdet är därför så högt att tre av dem döms till fängelse, säger rådmannen Erland Koch i en kommentar.

Fastighetschefen hade bland annat fått byggnationer utförda på sin privata fastighet av en entreprenörs bolag och man hade också fått in luftfakturor via bolaget. Den som avslöjade korruptionen var märstabon Richard Lindvall som blev känd i hela Sverige. Han har därefter agerat föreläsare kring vikten av så kallade ”visselblåsare”.

En person som var anställd på förvaltningsområde Rosersberg frias från åtal om medhjälp till trolöshet mot huvudman. Den tidigare generalsekreteraren för Statens fastighetsverk frikänns också.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
connys
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent