helsida_bostad
Foto: Pressbild

Fängelse för korruption på Rosersbergs slott

I den omfattande härvan kring Statens fastighetsverk i Rosersberg har fyra personer dömts för brott.

centrum_artikel_host

Stockholms tingsrätt meddelade på onsdagen domen kring härvan om Rosersbergs Slott och Statens fastighetsverk. En föregett fastighetschef döms för bland annat grovt tagande av muta och trolöshet mot huvudman till fyra års fängelse.

Utöver det döms två entreprenörer för liknande brott till fängelse och en tredje för grovt givande av muta till villkorlig dom.
– Den f.d. fastighetschefen och de tre entreprenörerna döms för omfattande och syste­matisk korruptionsbrottslighet som riskerat att allvarligt skada förtroendet för Statens fastighets­verk. Brotten har avsett höga belopp och den f.d. chefen har under flera år missbrukat sin ledande position. Straffvärdet är därför så högt att tre av dem döms till fängelse, säger rådmannen Erland Koch i en kommentar.

Fastighetschefen hade bland annat fått byggnationer utförda på sin privata fastighet av en entreprenörs bolag och man hade också fått in luftfakturor via bolaget. Den som avslöjade korruptionen var märstabon Richard Lindvall som blev känd i hela Sverige. Han har därefter agerat föreläsare kring vikten av så kallade ”visselblåsare”.

En person som var anställd på förvaltningsområde Rosersberg frias från åtal om medhjälp till trolöshet mot huvudman. Den tidigare generalsekreteraren för Statens fastighetsverk frikänns också.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

defacto_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
nrh
pantamera_out
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider