centrum_panorama_hostshopping
Foto: Polisens förundersökning

Fängelse för innehav av automatkarbin på vinden

Den man som förvarade en automatkarbin på en vind i centrala Märsta döms till fängelse i 3,6 år.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt dömer en man för grovt vapenbrott sedan denne haft en automatkarbin på vindsvåningen i centrala Märsta. Mannen hade även en mängd sprängmedel som åklagaren menade på kunde användas för brottslighet. Mannen kopplades till vapnet och de sprängmedlet via DNA. Mannen togs dessutom på bar gärning av polisen som i samband med en kontroll av vinden fann mannen i anslutning till den aktuella väskan med vapnet och resterande sprängmedel. Mannen hävdar att han rört väskan för ca två veckor sedan men att det inte var hans. Han har flyttat på den för att sitta.

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider