centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för attack mot parkeringsvaket

En man i 40-årsåldern döms för att ha attackerat en parkeringsvakt på Arlanda till fängelse.

centrum_artikel_host

Mannen som är folkbokförd i Södermanland skulle hämta upp en släkting på Arlanda i april 2018 då han lappades av en parkeringsvakt för att han hade parkerat på plats där han inte fick stanna. Enligt åklagarens yrkande hade mannen tagit tag i parkeringsvaktens armar och knuffat honom. Mannen gick också in efter vakten i terminalbyggnaden och tog tag i hans arm för att diskutera boten. I samband med det knuffade vakten tillbaka honom som en reflex. Hela händelsen får också stöd av vaktens kollega.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han knuffat vakten för att freda sig. Utöver förgripelse mot tjänsteman döms mannen även för omfattande innehav av cigaretter. Vid en kontroll i en sörmländsk stad fann tullpersonal nästan 500 000 cigaretter i lokalen och i en skåpbil som mannen körde. Han döms nu för båda brotten till fängelse i sex månader.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider