moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för attack mot parkeringsvaket

En man i 40-årsåldern döms för att ha attackerat en parkeringsvakt på Arlanda till fängelse.

centrum_artikel_host

Mannen som är folkbokförd i Södermanland skulle hämta upp en släkting på Arlanda i april 2018 då han lappades av en parkeringsvakt för att han hade parkerat på plats där han inte fick stanna. Enligt åklagarens yrkande hade mannen tagit tag i parkeringsvaktens armar och knuffat honom. Mannen gick också in efter vakten i terminalbyggnaden och tog tag i hans arm för att diskutera boten. I samband med det knuffade vakten tillbaka honom som en reflex. Hela händelsen får också stöd av vaktens kollega.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han knuffat vakten för att freda sig. Utöver förgripelse mot tjänsteman döms mannen även för omfattande innehav av cigaretter. Vid en kontroll i en sörmländsk stad fann tullpersonal nästan 500 000 cigaretter i lokalen och i en skåpbil som mannen körde. Han döms nu för båda brotten till fängelse i sex månader.

agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
nrh
connys
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider