vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Fängelse för attack mot parkeringsvaket

En man i 40-årsåldern döms för att ha attackerat en parkeringsvakt på Arlanda till fängelse.

centrum_artikel_host

Mannen som är folkbokförd i Södermanland skulle hämta upp en släkting på Arlanda i april 2018 då han lappades av en parkeringsvakt för att han hade parkerat på plats där han inte fick stanna. Enligt åklagarens yrkande hade mannen tagit tag i parkeringsvaktens armar och knuffat honom. Mannen gick också in efter vakten i terminalbyggnaden och tog tag i hans arm för att diskutera boten. I samband med det knuffade vakten tillbaka honom som en reflex. Hela händelsen får också stöd av vaktens kollega.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att han knuffat vakten för att freda sig. Utöver förgripelse mot tjänsteman döms mannen även för omfattande innehav av cigaretter. Vid en kontroll i en sörmländsk stad fann tullpersonal nästan 500 000 cigaretter i lokalen och i en skåpbil som mannen körde. Han döms nu för båda brotten till fängelse i sex månader.

wenngarn_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

vinter_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

storemore_helsida

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

defacto_helsida

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys
wenngarn_outsider
oppethus_out