nationaldagen_pan
Foto: Pressbild/SSR
Janne Wiklund på Attunda Sot och VentFoto: Privat

Falska sotare vill sota fläkt eller rensa avloppsrör

Piratsotarna som tidigare ringde om att boka sotartid försöker nu boka tider för att sota spisfläkten eller spola avloppsrören.

centrum_artikel_host

Under flera års tid har det varit problem med falska sotare som utger sig för att sotare och vill sota, enda problemet är att endast Attunda Sot och Vent får sota i Sigtuna kommun eftersom sotning är myndighetsutövning.

Nu försöker de sk. piratsotarna med tidsbokning för att sota spisfläkten berättar Jan Wiklund, ägare av Attunda Sot och sent. När de går bet på spisfläkten så försöker de boka tid för att spola avloppet, detta bör ske var femte år enligt uppringaren. Hittills är det boende i Odensala som råkat ut för sådana samtal. Janne Wiklund uppmanar boende till försiktighet och ha i åtanke att inte gå på bedrägeriförsöken.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider