eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/SSR

Falska sotare i farten igen

Brandkåren Attunda varnar för att det ringer personer som utger sig för att vara sotare och erbjuder sotningstjänster.

centrum_artikel_host

Sotning är myndighetsutövning och enbart en aktiv i kommunen har rätt att sota, Attunda sot och vent AB. Men trots det ringer det personer som erbjuder sotningstjänster.
– Budskapet i telefonsamtalet är att det finns ett behov av att rengöra imkanaler och spisfläkt. Försäljaren får det att framstå som att det är ett lagkrav för ägare av villor eller flerfamiljshus, vilket det inte är. Man ska inte blanda ihop det här företagets erbjudanden med de lagstadgade tjänster som de kommunalt upphandlade skorstensfejarmästarna sköter gällande eldstäder och tillhörande rökkanaler, uppger Brandkåren Attunda på sin hemsida.

Sotningsentreprenörerna bokar inte tid genom att ringa utan aviserar via post. Om man får samtal så ska man kontrollera om personen verkligen är från sotningsentreprenören i kommunen.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

mp_helsida_eu
Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out