centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/SSR

Falska sotare i farten igen

Brandkåren Attunda varnar för att det ringer personer som utger sig för att vara sotare och erbjuder sotningstjänster.

centrum_artikel_host

Sotning är myndighetsutövning och enbart en aktiv i kommunen har rätt att sota, Attunda sot och vent AB. Men trots det ringer det personer som erbjuder sotningstjänster.
– Budskapet i telefonsamtalet är att det finns ett behov av att rengöra imkanaler och spisfläkt. Försäljaren får det att framstå som att det är ett lagkrav för ägare av villor eller flerfamiljshus, vilket det inte är. Man ska inte blanda ihop det här företagets erbjudanden med de lagstadgade tjänster som de kommunalt upphandlade skorstensfejarmästarna sköter gällande eldstäder och tillhörande rökkanaler, uppger Brandkåren Attunda på sin hemsida.

Sotningsentreprenörerna bokar inte tid genom att ringa utan aviserar via post. Om man får samtal så ska man kontrollera om personen verkligen är från sotningsentreprenören i kommunen.

pantamera_avc_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

joes-helsida
connys_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

ica_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
nrh