centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Falsk polis lurade 96-åring

En 96-årig kvinna i Märsta lurades av en person som utgav sig för att vara polis: - Jag kände att det var något som inte stämde, har 96-åringen sagt enligt Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Händelsen inträffade 26:e februari i år då en polis ringde på hos den 96-åriga kvinnan i Märsta, rapporterar Aftonbladet. Han visade någon legitimation och sa att han ville varna henne för bostadsinbrott i området samt att han uppmanade henne att vara försiktig.

Kvinnan släppte in mannen som sat att fler poliser skulle komma. Då hon var upptagen med matlagning la hon inte märke till att mannen som befann sig i allrummet passade på att ta hennes plånböcker. Efter tio minuter lämnade han bostaden och en av plånböckerna hittades samma dag i ett köpcentrum av en privatperson. Samma dag då hennes dotter var på besök försökte en främmande kvinna låsa upp dörren. Totalt blev kvinnan av med 220 000 kronor i både uttag och handel.

Två män misstänks för brottet, 26-åringen som misstänks vara ”polisen” och en 35-åring. Bland annat handlade de tyg i Tensta för 85 000 kronor och cigaretter för 21 000. De båda åtalas för grovt bedrägeri, även en flickvän åtalas för medhjälp till grovt bedrägeri. Hon medger att hon kört runt männen i bilen men att hon inte haft del i att länsa kortet på pengar.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider