centrum_panorama_hostshopping
Andie Lahdo träffade elever på Upplands-Bro GymnasietFoto: Insändarbild

Fälgentreprenören Andie Lahdo besökte Upplands-Bro Gymnasiet

Andie Lahdo som driver ABS Wheels föreläser inte bara på hemmaplan utan var förra veckan inbjuden att träffa elever på Upplands-Bro Gymnasiet

centrum_artikel_host

På Upplands-Bro gymnasiet fick eleverna inom fordons tekniska utbildningen en sällsynt möjlighet att fördjupa sina kunskaper genom en specialiserad kurs om däck och fälgar, ledd av branschexperten Andie Lahdo. Med en bakgrund på 30 år inom fordonsindustrin och erfarenheter som entreprenör inom e-handel, delade Lahdo med sig av värdefull insikt och praktiska erfarenheter till eleverna.

Kursen, som räknas som ett individuellt val och bär med sig 200 poäng, täckte ett brett spektrum av ämnen, inklusive däckets uppbyggnad, branschverksamhet, säkerhetsaspekter, lagar samt kundbemötande. Med cirka 30 detaljerade punkter i läroplanen, syftade kursen till att erbjuda eleverna en omfattande förståelse för däck- och fälgbranschen.

Eleverna visade stort intresse för kursen, och en av deltagarna uttryckte sin uppskattning över möjligheten att lära sig från en så erfaren person som Lahdo. Deras entusiasm speglade kursens relevans och vikten av att få höra om verkliga erfarenheter direkt från branschen.

Läraren Iraj Azhari belyste valet av däck- och fälgkursen som en viktig komponent i utbildningen, betonande att det är en kritisk del av fordonsbranschen som väcker stort intresse bland eleverna.

centrum_host_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna