eu_valet_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Fågeltornet i Fysingen stängs av under en tid

På grund av skador på Fågeltornet i Fysingen kommer det att stängas av för reparation.

centrum_artikel_host

Fågeltornet och spången vid Fysingens naturreservat har skadats under islossningen och måste stängas av för tillfället. Trappan på tornet har gått sönder och flera brädor på spången har lossnat. Vi jobbar på att reparera skadorna och hoppas att de ska vara fixade under veckan. Tills dess är både spången och fågeltornet avstängda för besökare. En skylt kommer att sättas upp vid parkeringen för att informera om avstängningen.

Även om Fysingens naturreservat för tillfället är stängt kan man fortfarande njuta av vår vackra natur på andra platser. Det går bra att besöka andra naturreservat som Askarehage eller Steningedalens naturreservat för att se fåglar och njuta av naturen. Man kan också utforska andra fina naturreservat där vårens blommor, som tussilago, börjar blomma.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
connys