eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Extern aktör kan ta över badhusen

På onsdagen nåddes märsta.nu av beskedet att en extern part kan ta över kommunens badhus. Något som den socialdemokratiska oppositionen är kritiska mot: - Att privatisera Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter skulle kunna leda till en fördubbling av priset för ett årskort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

centrum_artikel_host

I samband med kommunstyrelsen beslutades att det ska vara möjligt att en extern part tar över kommunens två simhallar Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter. Utredningar om badet lönsamhet har pågått i flera år och nu har alltså kommunstyrelsen landat i ett beslut. Majoriteten är positiva till att en extern aktör kan ta över medan den socialdemokratiska oppositionen är kritiska:
– Att privatisera Midgårdsbadet och Sigtuna Fritidscenter skulle kunna leda till en fördubbling av priset för ett årskort. Bra och tillgängliga simanläggningar är viktigt för folkhälsan och vi vill att invånarna ska ha råd att använda baden. Vi anser att simhallarna ska förbli tillgängliga för alla, oavsett plånbokens storlek, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

I mail till märsta.nu poängterar Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) att kommunen fortfarande kommer att äga anläggningarna och behålla en stor del av kontrollen.
– Vi låter dock en extern part ta över driften då vi är övertygade om att de kan göra det både bättre och mer effektivt. Något som visat sig i en lång rad kommuner runtom i landet. Vi behöver bara gå till Upplands-Väsby som för ett antal år sedan lade ut sin drift på en extern part. Besökssiffrorna ökade kraftigt efter den förändringen och det kan knappast bero på att badet blev sämre eller för dyrt.

connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider