vinter_pan
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Polisen utreder mordförsök efter explosion i Odensala

Brandkår och polis har larmats till en explosion i en fastighet i Odensala: - Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person kommit till skada, uppger Polisen.

centrum_artikel_host

Vid 14.40-tiden larmade brandkår ut ett stort pådrag till en adress i Odensala. Enligt de första uppgifterna har något exploderat. Skadeläget är okänt. En maskerad person ska ha setts åka från platsen kort efter explosionen.

Polisen skriver på sin hemsida att det i nuläget är oklart vad som detonerats. Man har spärrat av en villa för teknisk undersökning. Ingen person har kommit till skada fysiskt. Nationella bombskyddet har kallats in för undersöka platsen innan teknikerna undersöker. Polisen söker efter misstänkta gärningspersoner.

Den senaste uppgiften från polisen kom vid 16.20-tiden, där meddelas att man inlett förundersökning om försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Polisen skriver att:
”Utredningsåtgärder såsom förhör, inventering av eventuella kameror, teknisk undersökning med mera pågår.

Uppdaterad 17.00

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida
nrh_sigtuna
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
nrh
connys
oppethus_out
vinter_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out