vinter_pan
Ett stort pådrag finns på platsFoto: MMS-Bild

Explosion i villa

Räddningstjänst och polis larmades tidigt i morse till ett larm om en explosion i en villa i centrala Märsta.

centrum_artikel_host

Vid 5.40-tiden larmades brandkår och polis till en explosion i en villa i centrala Märsta. Ett stort pådrag kallades till platsen men enligt boende i närheten ska det inte varit någon hög smäll. Det är oklart om någon befann sig i huset eller om någon skadats. Området är dock avspärrat för teknisk undersökning.

Polisen uppger vid 8.30 att det upprättats en anmälan om mordbrand. Det har varit någon form av explosion enligt Polisen, det har orsakats lindriga skador på en dörr men inga personskador. Tekniker har beordrats ut för att undersöka. Vad som orsakat explosionen eller branden är oklart.

Uppdaterad 8.34

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

nrh_sigtuna
connys_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
centrum_host_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
slottsby_outsider
nrh
oppethus_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
vinter_outsider
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys