eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

centrum_artikel_host

Under besöket betonade Evin Incir vikten av att bekämpa mäns våld mot kvinnor globalt och regionalt. Hon har varit en ledande förhandlare i Europaparlamentet för ett historiskt lagpaket mot våld i nära relationer. Besöket på kvinnojouren markerar en del av hennes engagemang för jämställdhet och att förstå de verkliga behoven och utmaningarna för dem som arbetar mot våldet.

Marie Axelsson har också arbetat för att bekämpa mäns våld mot kvinnor på lokalnivå. Hon har föreslagit åtgärder för att stötta våldsutsatta kvinnor, inklusive att ge dem förtur i bostadskön för att underlätta lämnandet av destruktiva relationer. Axelsson har också föreslagit att Sigtuna kommun bör ingå i en regional samverkan för att bättre utnyttja resurser för kvinnor som behöver skydd och stöd.

Under besöket fick Incir och Axelsson en presentation av Kvinnojurens verksamhet och diskuterade resultatet från Kvinnofridsbarometern för att identifiera samarbetsmöjligheter mellan kommunen och kvinnojouren. Båda politikerna betonade vikten av att stötta kvinnojourernas arbete och att bekämpa mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out