moderat_sep_pan
Foto: Arlandastad Golfklubb

Europa tour-kval på Arlandastad

Arlandastad Golfklubb arrangerar kval till Europa-touren just nu, en tävling som pågår till 16:e september.

centrum_artikel_host

Efter två års inställda tävlingar på grund av pandemin så är det dags för DP World Tour, ett kval till Europatouren. Tävlingen lockar närmare 100 deltagare från hela världen. I startfältet finns bland annat Pelle Edberg, Magnus A Carlsson, Oliver Gillberg, Felix Pålson samt Jonas Blixt som är före detta PGA-tourspelare.
– Vi har tidigare arrangerat Scandinavian Masters, är en anläggning i toppklass nära Arlanda & vi har ett långt samarbete med DP World tour tidigare European Tour. Nu är det tredje gången som vi arrangerar ett kval och fler kommer det att bli. Dialog om större tävlingar i framtiden är också aktuellt, säger Simon Tibell från Arlandastad Golf.

Det finns inga lokala spelare i tävlingen men ett flertal från Stockholmstrakten. En del publik väntas också, speciellt när Jonas Blixt och Pelle Edberg är ute på banan.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

Sport Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.

Motivationsföreläsare besökte golfklubb

Sport Kjell Enhager besökte Arlandastads Golfklubb i tisdags för att föreläsa för klubbens nätverk av företagare: - I Tisdags genomförde vi säsongens första Nätverksträff med Kjell Enhager som gästföreläsare. Kjell är en av Sveriges mest anlitade föreläsare, kanske den bästa, säger Per Karlsson, VD på Arlandastad Golf.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

Sport Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

Ellinor fortsätter karriären i USA

Sport Ellinor Haag från Sigtuna gör i helgen sin första start i Symetra Tour som är den högst rankade touren under LPGA: - Jag hade tänkt åka hem och spela i Europa men eftersom att jag trivs så bra i USA kändes det rätt att stanna kvar här borta och spela, säger Ellinor till märsta.nu

Rekordtidig start för golfare

Sport Arlandastads Golfklubb öppnade upp sina banor rekordtidigt i år 15:e mars: - Vi var först i Stockholm och Uppland, säger VD Per Karlsson till märsta.nu

Sigtuna GK prisad

Sport Sigtuna golfklubb har utsetts till Årets golfklubb 2015 av Föreningen Golfjournalisterna: - Sigtuna GK premieras för sin inriktning att vara ett nav för invånarna i lokalsamhället med fokus på miljö, samarbete och utveckling. Med detta har golfen i Sigtuna gått från att ses som en isolerad ö för golfare till en roll som öppen och aktiv initiativtagare i bygdens framtidsfrågor, lyder motiveringen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
arbete_outsider
galan_outsider