vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun

EU-delegater besökte Märsta

EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_artikel_host

30 personer från European Integration Network besökte Märsta för att träffa representanter från Sigtuna kommun, pland dessa kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M), kommundirektör Birgitta Pettersson och utbildningsförvaltningens chef Mikael Brandt Lundin.
– Sigtuna är en av Sveriges mest segregerade kommuner. Det orsakar såväl mänskligt lidande som stora kostnader. Därför satsar kommunledningen stora resurser på att motverka utanförskapet i den reform vi valt att kalla Samhällsbyggnadslyftet. Det är oerhört glädjande att reformen väckt så stor uppmärksamhet att European Integration Network vill göra ett studiebesök hos oss för att lära sig mer, säger Olov Holst.

Delegationen fick höra om hur Sigtuna kommun arbetar med att skapa möjligheter för nyanlända och andra utrikesfödda som står långt utanför arbetsmarknaden att snabbare bli självförsörjande, hur kultur- och fritidsutbuden kan arbeta med integreringen, betydelsen av mötesplatser samt hur samhällsbebyggelse planeras för minskad segregation.
– Vi arbetar med integration inom i stort sett alla de verksamheter vi bedriver. I förskolan och skolan, inom vår äldreomsorg, på våra bibliotek, genom våra arbetsmarknadsinsatser och så vidare och så vidare. Det är också en stor drivkraft för många av medarbetarna, att i sitt arbete kunna vara med och göra skillnad för samhället och invånarna, uppger Birgitta Pettersson.

Delegationen fick en guidad tur från XPO genom Valsta och Märsta för att sen avsluta i Kulturskolans lokaler med information, diskussion och samtal.
– Att vårt integrationsarbete inte bara inspirerar i Sverige, utan även runtom i EU är glädjande. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete på området, säger Mattias Askerson (M), utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

storemore_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

wenngarn_jul_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys