socialdemokraterna_maj_panorama
Mamma United firar ett år.Foto: Sigtuna kommun

Ett år med stadsdelsmammorna: 600 invånare har fått hjälp

Under det första året som stadsdelsmammorna funnit i Märsta och Valsta har cirka 600 utrikesfödda invånare fått stöd.

centrum_artikel_host

Stadsdelsmammorna i Märsta och Valsta har varit en framgångsrik satsning under det senaste året, där de har etablerat sig som en välkänd och viktig del av stadsbilden. Sedan mitten av februari 2023 har tre kvinnor funnits tillgängliga för invånare att ställa frågor till om kommunen och samhället.

Deras arbete fokuserar på att sprida kunskap, särskilt till utrikesfödda, om hur saker fungerar i Sverige och vad kommunen kan erbjuda för stöd. Under det första året har de lyckats skapa kontakt med nästan 600 personer och de vanligaste frågorna handlar om jobbsökande, cv-skrivande, skola och boende. Med språkkunskaper som täcker flera olika språk fungerar de som viktiga broar mellan kulturer och har blivit ovärderliga kontakter för många invånare. För att underlätta kommunikationen har de också startat en Whatsapp-grupp och organiserat språklektioner i svenska.

Projektledaren Sara Odstam berättar att stadsdelsmammorna inte bara stöttar invånarna utan även har möjlighet att själva utvecklas och gå vidare mot sina egna mål i Sverige. De finns på olika platser i Märsta och Valsta flera dagar i veckan och är en del av Sigtuna kommuns satsning Samhällsbyggnadslyftet.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider