eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Ett år med fyrfack – Så har det gått

För ett år sedan ställde Sigtuna Vatten & Renhållning om till fyrfackskärl. Resultatet uppges än så länge vara positivt.

centrum_artikel_host

Många kommuninvånare var oroliga för sorteringen när Sigtuna vatten gick från två-kärlssortering till fyrfackskärl.
– Villa- och fritidshushåll i Sigtuna Kommun har hanterat insamlingssystem med fyrfackskärl väldigt bra. De har varit duktiga på att sortera ut förpackningar och tidningar/returpapper från restavfallet vilket har resulterat i att mindre restavfall har gått till förbränning som i sin tur är väldigt bra för miljön, uppger Winand Hendricks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Man fick en del synpunker i början kring flugor och larver i kärlen under sommaren eller att facken för förpackningar inte räcker till. Där har Sigtuna Vatten & Renhållning tips från FTI om att packa smart. Bland annat kan man lägga mindre förpackningar i större förpackningar och man kan även lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Appen har också informerat om när man ska ställa ut kärlen, i början var det problem med oregelbunden tömning. Nu är det enkel att hålla koll på genom appen.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out