sap_pan23
Foto: Daniel Iskandar

Ett år med fyrfack – Så har det gått

För ett år sedan ställde Sigtuna Vatten & Renhållning om till fyrfackskärl. Resultatet uppges än så länge vara positivt.

centrum_artikel_host

Många kommuninvånare var oroliga för sorteringen när Sigtuna vatten gick från två-kärlssortering till fyrfackskärl.
– Villa- och fritidshushåll i Sigtuna Kommun har hanterat insamlingssystem med fyrfackskärl väldigt bra. De har varit duktiga på att sortera ut förpackningar och tidningar/returpapper från restavfallet vilket har resulterat i att mindre restavfall har gått till förbränning som i sin tur är väldigt bra för miljön, uppger Winand Hendricks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Man fick en del synpunker i början kring flugor och larver i kärlen under sommaren eller att facken för förpackningar inte räcker till. Där har Sigtuna Vatten & Renhållning tips från FTI om att packa smart. Bland annat kan man lägga mindre förpackningar i större förpackningar och man kan även lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Appen har också informerat om när man ska ställa ut kärlen, i början var det problem med oregelbunden tömning. Nu är det enkel att hålla koll på genom appen.

joes-helsida
defacto_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

connys_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider