helsida_bostad
Foto: Daniel Iskandar

Ett år med fyrfack – Så har det gått

För ett år sedan ställde Sigtuna Vatten & Renhållning om till fyrfackskärl. Resultatet uppges än så länge vara positivt.

centrum_artikel_host

Många kommuninvånare var oroliga för sorteringen när Sigtuna vatten gick från två-kärlssortering till fyrfackskärl.
– Villa- och fritidshushåll i Sigtuna Kommun har hanterat insamlingssystem med fyrfackskärl väldigt bra. De har varit duktiga på att sortera ut förpackningar och tidningar/returpapper från restavfallet vilket har resulterat i att mindre restavfall har gått till förbränning som i sin tur är väldigt bra för miljön, uppger Winand Hendricks, avfallschef på Sigtuna Vatten & Renhållning.

Man fick en del synpunker i början kring flugor och larver i kärlen under sommaren eller att facken för förpackningar inte räcker till. Där har Sigtuna Vatten & Renhållning tips från FTI om att packa smart. Bland annat kan man lägga mindre förpackningar i större förpackningar och man kan även lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationer. Appen har också informerat om när man ska ställa ut kärlen, i början var det problem med oregelbunden tömning. Nu är det enkel att hålla koll på genom appen.

pantamera_avc_helsida
toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
connys
pantamera_out
arbete_outsider
swedol_outsider