centrum_panorama_hostshopping
Etableringslyftet matchar kompetenser med behov. Nyanlända har kommit ut i arbete och egen försörjning på fem månader. Foto: Pressbild

Etableringslyftet kan läggas ner

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna kan läggas ner rapporterar Sveriges Radio.

centrum_artikel_host
Under flera års tid har etableringslyftet hjärt nyanlända och långtidsarbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Projektet som drivits av tre kommuner tillsammans med Arbetsförmedlingen hotas nu av nedläggning enligt Sveriges Radio. Orsaken är att Arbetsförmedlingen inte kan betala ut ersättning som drivs i kommunal regi eftersom man är ålagda att handla upp den typ av tjänster av privata företag.
94 procent av deltagarna i Etableringslyftet har fått egen försköning efter i snitt fem månader. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden med vid årsskiftet tar pengarna slut enligt SR. Ann-Christine Frickner (C), kommunalråd i Väsby vill driva det vidare i kommunal regi med finansiering från Arbetsförmedlingen.
–  Jag ser i dag inte någon annan part som kan visa dom lyckosamma resultaten som Etableringslyftet visar genom sitt koncept att jobba, säger hon till SR.
Regeringen kommer under tisdagen lägga fram ett lagförslag som gör det möjligt för Arbetsförmedlingen att betala ut ersättning till kommuner men bara för tjänster som inte går att upphandla av privata aktörer.
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider