defacto_pan2020
Etableringslyftet matchar kompetenser med behov. Nyanlända har kommit ut i arbete och egen försörjning på fem månader. Foto: Pressbild

Etableringslyftet kan läggas ner

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna kan läggas ner rapporterar Sveriges Radio.

centrum_artikel_host
Under flera års tid har etableringslyftet hjärt nyanlända och långtidsarbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Projektet som drivits av tre kommuner tillsammans med Arbetsförmedlingen hotas nu av nedläggning enligt Sveriges Radio. Orsaken är att Arbetsförmedlingen inte kan betala ut ersättning som drivs i kommunal regi eftersom man är ålagda att handla upp den typ av tjänster av privata företag.
94 procent av deltagarna i Etableringslyftet har fått egen försköning efter i snitt fem månader. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden med vid årsskiftet tar pengarna slut enligt SR. Ann-Christine Frickner (C), kommunalråd i Väsby vill driva det vidare i kommunal regi med finansiering från Arbetsförmedlingen.
–  Jag ser i dag inte någon annan part som kan visa dom lyckosamma resultaten som Etableringslyftet visar genom sitt koncept att jobba, säger hon till SR.
Regeringen kommer under tisdagen lägga fram ett lagförslag som gör det möjligt för Arbetsförmedlingen att betala ut ersättning till kommuner men bara för tjänster som inte går att upphandla av privata aktörer.
EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
adhd_kommun
joes-helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

nrh_sigtuna

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

centrum_host_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

mp_ute_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
mp_ute_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh
connys
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider