sap_feb_pan
Etableringslyftet matchar kompetenser med behov. Nyanlända har kommit ut i arbete och egen försörjning på fem månader. Foto: Pressbild

Etableringslyftet kan läggas ner

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna kan läggas ner rapporterar Sveriges Radio.

centrum_artikel_host
Under flera års tid har etableringslyftet hjärt nyanlända och långtidsarbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Projektet som drivits av tre kommuner tillsammans med Arbetsförmedlingen hotas nu av nedläggning enligt Sveriges Radio. Orsaken är att Arbetsförmedlingen inte kan betala ut ersättning som drivs i kommunal regi eftersom man är ålagda att handla upp den typ av tjänster av privata företag.
94 procent av deltagarna i Etableringslyftet har fått egen försköning efter i snitt fem månader. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden med vid årsskiftet tar pengarna slut enligt SR. Ann-Christine Frickner (C), kommunalråd i Väsby vill driva det vidare i kommunal regi med finansiering från Arbetsförmedlingen.
–  Jag ser i dag inte någon annan part som kan visa dom lyckosamma resultaten som Etableringslyftet visar genom sitt koncept att jobba, säger hon till SR.
Regeringen kommer under tisdagen lägga fram ett lagförslag som gör det möjligt för Arbetsförmedlingen att betala ut ersättning till kommuner men bara för tjänster som inte går att upphandla av privata aktörer.
spedition_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
sportlov
fritidsbanken_sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
connys
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out