valstadagen_pan
Etableringslyftet matchar kompetenser med behov. Nyanlända har kommit ut i arbete och egen försörjning på fem månader. Foto: Pressbild

Etableringslyftet kan läggas ner

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna kan läggas ner rapporterar Sveriges Radio.

centrum_artikel_host
Under flera års tid har etableringslyftet hjärt nyanlända och långtidsarbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Projektet som drivits av tre kommuner tillsammans med Arbetsförmedlingen hotas nu av nedläggning enligt Sveriges Radio. Orsaken är att Arbetsförmedlingen inte kan betala ut ersättning som drivs i kommunal regi eftersom man är ålagda att handla upp den typ av tjänster av privata företag.
94 procent av deltagarna i Etableringslyftet har fått egen försköning efter i snitt fem månader. Projektet finansieras genom Europeiska socialfonden med vid årsskiftet tar pengarna slut enligt SR. Ann-Christine Frickner (C), kommunalråd i Väsby vill driva det vidare i kommunal regi med finansiering från Arbetsförmedlingen.
–  Jag ser i dag inte någon annan part som kan visa dom lyckosamma resultaten som Etableringslyftet visar genom sitt koncept att jobba, säger hon till SR.
Regeringen kommer under tisdagen lägga fram ett lagförslag som gör det möjligt för Arbetsförmedlingen att betala ut ersättning till kommuner men bara för tjänster som inte går att upphandla av privata aktörer.
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

mp_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

pantamera_avc_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
nrh
student_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out