eldsjal2024_pan
En av Etableringslyftets deltagare i arbeteFoto: Pressbild

Etableringslyftet får nya EU-medel

Etableringslyftet som är ett samarbete mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands-Väsby fått fortsatt EU-stöd.

centrum_artikel_host

Etableringslyftet syftar till att få nyanlända i arbete och är ett samarbete mellan de tre kommunerna Väsby, Sollentuna och Sigtuna. Sedan starten 2018 har 185 personer av 252 deltagare som avslutat projektet fått anställning eller påbörjat studier med berättigande till studiemedel.
– Det är glädjande att Etableringslyftet kan fortsätta att korta vägarna till egen försörjning. Samarbetet mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner samt Arbetsförmedlingen har visat goda och viktiga resultat och med detta besked kan vi fortsätta med insatserna, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun.

Projektet samverkar med över hundra arbetsgivare. En viktig del är att matcha kompetenser mot behoven på arbetsmarknaden.

spedition_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna