defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Etableringslyftet får grönt ljus till 2025

Europeiska socialfonden har gett Etableringslyftet med medel för att kunna fortsätta fram till 2025.

centrum_artikel_host

Sedan 2018 har etakberingslyftet hjälp 438 nyanlända och utrikesfödda få arbete. Projektet riskerade nedläggning men får nu ytterligare stöd av Europeiska socialfonden.
– Att vi kan fortsätta detta viktiga och framgångsrika arbete är glädjande. Vi har genom Etableringslyftet lyckats bryta utanförskap och få in fler på arbetsmarknaden. Det är tydligt att samverkan mellan kommunerna och Arbetsförmedlingen har varit nyckeln till de fina resultat som vi har sett, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

707 personer har deltagit i projektet sedan 2018, utöver att 438 personer gått till anställning har 91 personer gått vidare till studier med CSN-stöd.
– En av framgångsfaktorerna i Etableringslyftet har varit just samverkan, mellan de deltagande kommunerna och Arbetsförmedlingen och mellan projektet och arbetsgivarna. Fokus framåt är att ytterligare stärka samverkan och möjliggöra en implementering i den kommunala verksamheten, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

Budgeten är förvisso mindre än tidigare och projektgruppen minskar därmed i omfattning. Sigtuna, Väsby och Sollentuna kommer fortsatt att samverka. Väsby kommer att vara ny projektägare och lokalerna finns kvar i Sollentuna.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

mp_ute_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

nrh_sigtuna

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

joes-helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

ica_helsida
defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
nrh