defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Etableringslyftet får grönt ljus till 2025

Europeiska socialfonden har gett Etableringslyftet med medel för att kunna fortsätta fram till 2025.

centrum_artikel_host

Sedan 2018 har etakberingslyftet hjälp 438 nyanlända och utrikesfödda få arbete. Projektet riskerade nedläggning men får nu ytterligare stöd av Europeiska socialfonden.
– Att vi kan fortsätta detta viktiga och framgångsrika arbete är glädjande. Vi har genom Etableringslyftet lyckats bryta utanförskap och få in fler på arbetsmarknaden. Det är tydligt att samverkan mellan kommunerna och Arbetsförmedlingen har varit nyckeln till de fina resultat som vi har sett, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

707 personer har deltagit i projektet sedan 2018, utöver att 438 personer gått till anställning har 91 personer gått vidare till studier med CSN-stöd.
– En av framgångsfaktorerna i Etableringslyftet har varit just samverkan, mellan de deltagande kommunerna och Arbetsförmedlingen och mellan projektet och arbetsgivarna. Fokus framåt är att ytterligare stärka samverkan och möjliggöra en implementering i den kommunala verksamheten, säger Annika Nordgren, projektledare för Etableringslyftet.

Budgeten är förvisso mindre än tidigare och projektgruppen minskar därmed i omfattning. Sigtuna, Väsby och Sollentuna kommer fortsatt att samverka. Väsby kommer att vara ny projektägare och lokalerna finns kvar i Sollentuna.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida
moderat_pan_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
pantamera_out