centrum_panorama_hostshopping
Jonas Eriksson när han dömde VM 2014Foto: TV4/Arkiv

Jonas Eriksson ger ut bok

Sigtunabon och ex-domaren Jonas Eriksson ska ge ut en bok rapporterar Expressen: - Boken ”Korthuset” handlar om allt från min uppväxt i Luleå till hot, utfrysningar och vad Leo Messi egentligen säger i spelargången, säger Jonas Eriksson till tidningen.

centrum_artikel_host

I oktober kommer Jonas Eriksson ge ut boken Korthuset rapporterar Expressen, där kommer han berätta om världsfotbollens mörka hörn.
– När jag läste manus första gången var jag chockad. Det Jonas Eriksson beskrev lät som tv- serien ”House of Cards”, därav titeln. Så mycket fulspel och korruption. Det här är en aldrig tidigare berättad historia från ett perspektiv som ingen har tänkt på, fast nästan alla har en relation till det, säger Bonniers förläggare Cecilia Viklund till Expressen.

Livet var ett korthus
Jonas kallar boken ”Korthuset” för att livet som fotbollsdomare påminner om ett korthus.
– Du bygger upp något under lång tid och sedan kan en millimeters felsteg göra att din karriär kan försvinna, uppger han för Expressen.

Fick ”sparken” som domare
Han kommer också berätta om sin tid i Luleå och att han fick sparken, något som han beskriver som en ”käftsmäll” när allt tog slut. Bakgrunden var att han i början 2017 var rankad som nummer fyra i världen och inställd på VM 2018, men tio månader senare var han inte ens rankad bland topp 35.
– Både Fifa och Uefa har ett föråldrat och ytterst tveksamt sätt att leda människor och ta hand om anställda. Det finns en tystnadskultur. Det gick heller inte som domare att gå vidare och byta miljö eftersom Uefa och Fifa hade samma chefer som styrde, fortsätter Jonas enligt tidningen.

Levde sju år med skyddad identitet
Vidare kommer han berätta om hot och våld samt de sju år han levde med skyddad identitet. Jonas gick in i en bubbla för att orka, det innebar inga mail, sms eller tidningar efter matcher. Anledningen till att boken skrivs nu är att han fått frågan många gånger. Han kommer gå in på brustna löften, utfrysningar och nepotismen. Bland annat stod han i enbart kalsonger när domarbasen Collina och hans assistenter mätte underhudsfett.

Massor av stjärnmöten
Boken kommer även innehålla spännande möten med stjärnor som Raul, Messi och Ronaldo. Favoritspelaren är just Raul som alltid var en gentleman. Otrevligast var Stephan Lichtsteiner före detta Juventus och Arsenal. Domarkarriären har också utvecklat honom som person då han lärt sig hantera människor, blivit stresstålig och bra på att ta beslut. Boken kommer släppas i höst, 13/10.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider