eu_valet_panorama
Foto: Genrebild

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_artikel_host

I nuläget finns det ingen information om att någon person har skadats allvarligt eller förts till sjukhus som följd av olyckan. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats i samband med händelsen. Detaljer kring hur olyckan inträffade eller omständigheterna kring föraren och eventuella passagerare i A-traktorn är ännu inte tillgängliga. Polisen kommer att fortsätta utreda händelsen för att fastställa orsakerna bakom olyckan och eventuella åtgärder som behöver vidtas.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out