vintermarknad_pan
Andie Lahdo med Luis Palma AguirreFoto: Pressbild

Entreprenör pratade företagsamhet: Viktigt att lära av misstagen

Den nystartade radiokanalen Av egen kraft hade besök av företagaren Andie Lahdo som pratade entreprenörskap.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om Luis Palma Aguirre som startat egen radio, Av egen kraft, var inriktning är att uppmärksamma personligheter i Sigtuna kommun. Under måndagen var företagaren Andie Lahdo från ABS Wheels där. Han gav tips kring företagande och hur det var när han startade ABS Wheels.
– Jätteintressant att lära känna en sann entreprenör och företagsledare som gjort sig känd lokalt och blivit lite av en profil. Han inspirerar många och mina lyssnare söker just inspiration och motivation, berättar Lois Palma Augirre.

Lahdo berättade om sin resa från nystartad till att idag sitta i Handelsbankens styrelse och jurymedlem för vem som ska utses till Årets företagare.
– Jag tror mycket på att man som individ ska våga ta steget till att starta eget, i det här avsnittet pratar jag om de olika farhågor som finns hos människor som vill starta men som aldrig kommer till start, uppger Andie Lahdo, VD ABS Wheels

Resenärerna ökade med 40 procent

Näringsliv Arlanda noterade 1,5 miljoner resenärer under november: - Vi kan konstatera att flygresandet fortsätter att återhämta sig under november månad. Detta trots det osäkra omvärldsläget med ökade levnadskostnader och att efterfrågan under november normalt sett är en förhållandevis svagare månad, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

advent_kyrka_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

pantamera_avc_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

agy_oppethus

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

centrum_host_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent