eldsjal2024_pan
Anna Starbrink (L), Irene Svenonius (M) och Désirée Pethrus (KD)Foto: Pressbild/Blågröna koalitionen i Region Stockholm

En miljon stockholmare har vaccinerats

Under dagen kommer en miljon stockholmare att ha fått minst en vaccindos mot covid-19: - Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

centrum_artikel_host

Senare idag presenteras siffror över antalet smittade av covid-19 i kommunen samt vaccinationsläget. Men redan nu står det klart att en miljon stockholmare ska ha fått minst en dos.
– Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna. Alla längtar vi efter en något mer normal sommar och tack vare vaccinmedarbetarnas hårda jobb ska vi nog kunna nå dit. Därför är det med både glädje och förhoppning om en ljusare framtid som jag noterar att vi idag passerar en miljon givna doser, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Det innebär att nästan 40 procent av alla över 18 år har fått sin första dos, strax över tio procent har fått två doser.
– En milstolpe är nådd nu när vi når 1 miljon doser! Jag vill tacka alla de som på ett eller annat sätt arbetar med att vaccinera oss alla, ni är de som kommer att hjälpa oss att slå åt pandemin. Och jag vill uppmana alla att vaccinera sig när möjlighet ges, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD) uppger att det är viktigt med hög vaccinatonstakt i alla delar av regionen. Från nästa vecka kan invånare i Sigtuna kommun vaccinera sig i Vikingahallen.
– Vaccinet är det enda som kan återföra oss till vanligt liv igen.

connys_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider