valstadagen_pan
Anna Starbrink (L), Irene Svenonius (M) och Désirée Pethrus (KD)Foto: Pressbild/Blågröna koalitionen i Region Stockholm

En miljon stockholmare har vaccinerats

Under dagen kommer en miljon stockholmare att ha fått minst en vaccindos mot covid-19: - Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

centrum_artikel_host

Senare idag presenteras siffror över antalet smittade av covid-19 i kommunen samt vaccinationsläget. Men redan nu står det klart att en miljon stockholmare ska ha fått minst en dos.
– Det är fantastiskt att se att vi lyckats hålla en så hög takt för vaccinationerna. Alla längtar vi efter en något mer normal sommar och tack vare vaccinmedarbetarnas hårda jobb ska vi nog kunna nå dit. Därför är det med både glädje och förhoppning om en ljusare framtid som jag noterar att vi idag passerar en miljon givna doser, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Det innebär att nästan 40 procent av alla över 18 år har fått sin första dos, strax över tio procent har fått två doser.
– En milstolpe är nådd nu när vi når 1 miljon doser! Jag vill tacka alla de som på ett eller annat sätt arbetar med att vaccinera oss alla, ni är de som kommer att hjälpa oss att slå åt pandemin. Och jag vill uppmana alla att vaccinera sig när möjlighet ges, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

Vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD) uppger att det är viktigt med hög vaccinatonstakt i alla delar av regionen. Från nästa vecka kan invånare i Sigtuna kommun vaccinera sig i Vikingahallen.
– Vaccinet är det enda som kan återföra oss till vanligt liv igen.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
Wenngarns_cafe_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

defacto_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
joes_outsider
nrh
student_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys
wenngarn_outsider
swedol_outsider