centrum_panorama_hostshopping

En hektar brann i Skånela

En brand bröt ut på lördagen i Skånela, Stensta utanför Rosersberg och spred sig snabbt över en hektar mark. Larmet kom in kl. 12.24 och räddningstjänsten var snabbt på plats för att bekämpa branden.

centrum_artikel_host

SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) uppmanar allmänheten att vara försiktiga med eldning eftersom det är torrt i gräset och brandrisken är hög. Elden sprider sig snabbt i fjolårsgräs, vilket ökar risken för bränder.

Branden i Skånela, Stensta är en påminnelse om den rådande brandrisken i skog och mark runt om i landet. Räddningstjänsten och myndigheterna arbetar för att begränsa och släcka bränderna, men det är viktigt att allmänheten också är medvetna om risken och agerar ansvarsfullt.

Brandmän kämpar för att släcka branden i Skånela, Stensta och förhindra att den sprider sig ytterligare. Det råder brandfara i området och allmänheten uppmanas att vara försiktiga med eldning och att följa eventuella eldningsförbud som kan vara utfärdade.

Det är viktigt att vara uppmärksam på brandrisken och att följa råd och anvisningar från myndigheterna, inklusive SMHI och räddningstjänsten. Genom att vara försiktiga med eldning och undvika att elda i torrt gräs och mark kan vi alla bidra till att minska risken för bränder och skydda vår natur. märsta.nu kommer att fortsätta att bevaka situationen och rapportera om utvecklingen av branden i Skånela, Stensta och andra bränder runt om i området.

Denna text genererades med hjälp av en textrobot

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu ger oss en översikt över de viktigaste händelserna i dag, inklusive väderprognosen, kollektivtrafikinformation, blåljusrapporter och trafikförhållanden.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

defacto_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

joes-helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host