sap_pan23
En person grips på Valstavägen av polis.Foto: Jamshid Jamshidi
I bilen fann polisen flera ölburkar.Foto: Jamshid Jamshidi
Mannen fördes till polisstation för fortsatt utredning.Foto: Jamshid Jamshidi
Ett stort pådrag deltog i jakten. Foto: Jamshid Jamshidi

Allmänhet ingrep vid rattfylla

En man greps av polis efter allmänhet larmat och följt efter en misstänkt rattfyllerist. Färden gick genom centrala Märsta upp till Valsta där bilen stoppades av Polis.

centrum_artikel_host
Klockan 21.16 fick polisen ett samtal från Västra Bangatan. En kund i en matvarubutik reagerade på att en annan kund luktat sprit. Kunden som luktade sprit satte sig i en bil och körde från butiken. Anmälaren satte sig därför i sin bil och bestämde sig för att köra efter för att uppdatera de larmade polispatrullerna om bilens position. Färden tog slut på Valstavägen där polisen fick tag på föraren:
– En person är gripen misstänkt för rattfylleri och kommer medtas till station för fortsatt utredning, säger Towe Hägg, kommunikatör på polisens regionledningscentral.
skanela_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

sap_sep23_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
skanela_outsider
nrh
ica_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider