centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Elva mål av Lindberg i premiärförlust

Skånela föll i premiären av Allsvenskan borta mot Kungälv.

centrum_artikel_host

Släkten var värst för Skånela mot Kungälv. I Kungälv finns Simon Källström och Jesper Filén, den förstnämnde spelade en avgörande roll i matchen med sina elva mål. Det var en jämn första halvlek som Skånela länge hade övertaget i men mot slutet vände Kungälv och ledde med två bollar.

I andra fick Skånela en flygande start och kom både ikapp och förbi. Man ledde ett tag med 4-5 bollar, 21-16 med 18 minuter kvar men kunde int knyta ihop säcken. Istället var det hemmalaget som vann sista 17 minuterna med 11-4 och slutresultatet skrevs till 27-25. Även om Skånela inför matchen slog ur underläge så var det en missräkning att förlora så som matchen utvecklade sig.

Ett stort glädjeämne var annars 19-årige Simon Lindberg som med sina elva mål visade att han är i Allsvenskan för att dominera denna säsong. Han smögs in förra säsongen men nu kommer ett större ansvar vila på hans axlar. Nye veteranen Ola Pewik spelade inte.

Målen
Lindberg 11, Näslund 5, Ladan 4, Östling 2, Nielsen 2, Frank 1

division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

mp_tack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

fritidsbanken_helsida

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider