defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Elstödet betalas ut i februari

Försäkringskassan meddelar att elstödet ska betalas ut med start efter 20:e februari.

centrum_artikel_host

Ett nytt betalningssystem för att betala ut elstödet har byggts upp hos Försäkringskassan för att hantera elstödet till elkonsumenterna.
– Vi har lyckats skapa detta på oerhört kort tid. En annan bra sak är att systemet kommer kunna återanvändas, inte bara för nästa utbetalning av elstöd utan även för andra slags krisstöd om det skulle behövas i framtiden, säger Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg.

Utbetalningarna omfattar mellan 16-17 miljarder kronor till 4,3 miljoner hushåll. Man behöver ansluta sitt konto till Swedbank för att få ut pengar. Man behöver inte ha ett Swedbank-konto men det behöver anmälas till Swedbank vilket konto man har i annan bank. Utbetalningarna ska börja landa på kundernas konto efter 20:e februari.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Skolorna på 35:e plats i skolranking

Nyheter Sigtuna kommun rankas nu som 35:e kommun i landet när det gäller skolresultat: - Vi arbetar intensivt för att bli en av de bästa skolkommunerna i landet. Med vårt lokala skolutvecklingsprogram har vi en tydlig och långsiktig satsning på kunskap, trygghet och studiero samt medarbetare, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
connys
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider