centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Elpriset stiger i kommunen-Billigare i grannkommunerna

Sigtuna kommun hade den största procentuella ökningen av elnätsavgiften i hela Stockholms län det gångna året.

centrum_artikel_host

Elnätsavgiften ökade med 14,9 procent i kommunen, tillsammans med ett par till kommuner i länet så var ökningen högst i Sigtuna enligt ett pressmeddelande från Nils Holgerssongruppen. Enligt rapporten som Nils Holgerssongruppen tagit fram är det bara 89 kommuner som har dyrare el än Sigtuna. Senaste fem åren har elnätskostnaden ökat med 27,7 procent. I Nynäshamn och Norrtälje har ökningen varit 18,9 resp 8 procent. Rikssnittet för ökningen senaste året är sex procent och länssnittet 8,3 procent.

Prisökningen i länets kommuner senaste fem åren motsvarar ca 417 kronor per lägenhet. Vattenfall som är elnätsdistributör i bland annat Sigtuna har de dyraste avgifterna. Elnätsavgiften per kvadratmeter i Sigtuna låg på 46,5 kr, Väsby har klart lägre avgift med 32,7 kronor. Väsbys huvudsakliga leverantör är EON.
– Miljontals konsumenter drabbas av de kraftigt ökade elnätsavgifterna, trots att det finns en prisreglering. Det innebär att prisregleringen inte ger ett tillräckligt konsumentskydd utan behöver stramas åt ytterligare, säger Roland Jonsson, ordförande i Nils Holgerssongruppen, i ett pressmeddelande.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
ridskola_2020_outsider