eu_valet_panorama
Foto: Insändarbild

Ella Thorén vann SM i Sportkörning

Under den gångna helgen kastades strålkastarljuset på Sportkörningen när Mästerskapet i sportkörning ägde rum vid Wermlands Körsällskap.

centrum_artikel_host

Ett namn som stod högt över alla andra var Ella Thorén från Sigtunabygdens Ryttarförening, som tillsammans med sin skickliga ponnyn Flash gjorde en enastående prestation och säkrade sin position som Svensk mästare i sportkörning.

Ella Thoréns resa genom helgens tävlingar var inget annat än imponerande. I en tävling som krävde en blandning av skicklighet, samarbete med hästen och taktisk precision visade Thorén och hennes ponnyn Flash enastående förmåga och engagemang. De tävlade i tre olika grenar: dressyr, maraton och precision.

Redan från första grenen, dressyren, imponerade Ella Thorén och Flash domarna med sin synkronisering och elegans. Den perfekt utförda dressyren visade på deras starka band och förberedde vägen för kommande utmaningar. I maratongrenen visade paret på sin uthållighet och skicklighet när de navigerade genom en krävande bana fylld med hinder och utmaningar.

Höjdpunkten kom dock i precisiongrenen där Ella Thorén och Flash visade varför de var de att slå. De styrde precist genom portar och koner, uppvisande enastående kontroll och precision. Publiken höll andan när varje moment utfördes med överlägsenhet och perfekt timing.

När poängen summerades stod det klart: Ella Thorén och Flash hade erövrat alla tre grenarna – dressyr, maraton och precision. Deras framstående prestationer under helgen krönte Ella Thorén som den nya Svenska mästaren i sportkörning. Publiken, medtävlande och arrangörer var snabba med att hylla hennes bedrift och imponerande färdigheter.

eldsjal2024_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

mp_helsida_eu
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

centrum_host_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host