eldsjal2024_pan
Foto: Elgiganten
Här kommer Elgiganten att öppna

Elgiganten till Märsta-Öppnar om ett år

Elgiganten kommer att etableras i den så kallade Hundrastgården vid Circle K.

centrum_artikel_host

Elgiganten kommer till Märsta, man etablerar vid Circle K i den så kallade Hundrastgården. Bygget startar inom kort och invigning är planerad till 2021 i november.
– Förutom att det medför nya välbehövliga arbetstillfällen till vår kommun, blir Elgigantens etablering ett mycket välkommet tillskott till det befintliga kommersiella utbudet. Etableringen, centralt i kommunen, ger invånarna tillgång till produkter som man idag måste resa långt för att inhandla. Jag ser fram emot att hälsa Elgiganten välkommen till Sigtuna kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen säljer marken för drygt 20 miljoner kronor. Först ska affären vinna laga kraft i fullmäktige 21 september.
– Vi är glada att Elgiganten vill etablera sig på denna centrala plats i kommunen. De har visat sig kunna motsvara kommunens önskan om en god gestaltning i blickfånget för våra invånare och besökare. Etableringen kommer bidra till att området upplevs som en trygg och trivsam plats. Byggnaden kommer att ha fasader av trä, få en ljus entré och förses med trädplanteringar, uppger Kristina Gewers, chef på stadsbyggnadskontoret.

storemore_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

eldsjal2024_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host