valstadagen_pan
Foto: Insändarbild

Elever skickade brev till äldre

Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_artikel_host

Eleverna som går i årskurs 7 och 8 på Steningehöjdens skola tyckte att äldre borde muntras upp i dessa coronatider. Tillsammans med sin lärare började de rita och skriva vykort. I onsdags överlämnades vykorten av läraren till Arhems omsorgsboende. Totalt var det 110 elever som deltog i projektet.
– Eleverna ville syssla med något meningsfullt där de fick känna att de var delaktiga och kunde göra skillnad. Eftersom det inte var en bra idé att gå och hälsa på dem så tänkte de att ett peppande brev kunde underhålla dem lite, säger svenskläraren Ziri Sallahz till märsta.nu

Hade behov av att prata
Coronakrisen har i allra högsta grad drabbat skolorna i hela landet och elever i Sigtuna kommun.
– Eleverna var till en början mycket oroliga över krisen men efter ett tag så förstod de att det mestadels var de äldre och de sjuka som behövde vård. Därför lugnade de sig, men var ändå oroliga för sina anhöriga. Dessutom tror jag att de hade och har ett stort behov av att prata av sig om det. Därför påbörjade vi lektionerna med eventuella frågor om oro eller något annat som de gått omkring och burit på, fortsätter Ziri Sallahz.

Tackar för hälsningarna
Responsen från omsorgsboendet var mycket uppskattad av både de äldre och personalen.
– Ett brev betyder så mycket och det finns så mycket att prata om utifrån innehållet och hur fint de har dekorerat med sidenband, glitter och annat som är vackert för ögat. Ett stort varmt tack till eleverna som sprider glädje till alla på Arhem, säger Annika Davidsson, enhetschef på Arhem.

centrum_host_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

elon_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

ica_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
pantamera_out
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider