moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild

Elever från S:t Olofs skola ställer ut

Elever på S:t Olofs skola har under en längre period arbetat med temat identitet och känslor för att främja den psykiska hälsan bland högstadieeleverna. Genom att skapa en valfri lerfigur och skriva en dikt, har eleverna fått reflektera över sig själva och den kommun de lever i.

centrum_artikel_host

Mia Wik, rektor på S:t Olofs skola, betonar vikten av att skapa förståelse för olikheter i samhället, särskilt i den tid vi lever i nu. Eleverna har fått möjlighet att reflektera över vad som skapar deras identitet, och kommit fram till att det är många olika saker, inklusive kultur, språk, intressen och åsikter.
– Identitet är hur en människa är och det är mycket mer än det som visas i bara ett pass. Identitet kan uttryckas genom kultur, språk eller intressen och åsikter. Det var kul att forma en gubbe med lera men framförallt var det kul att uttrycka gubbens känslor och försöka visa personligheten genom utseendet, säger Valentino i 7:an.

Elevernas skapande kommer att ställas ut på fyra olika platser under perioden 2 maj till 15 juni, inklusive Sigtuna museum, Kulturlänken i Märsta, Rosersbergs bibliotek och mötesplatsen i Valsta. Besökare på varje plats kommer att få en pusselbit och på Valstadagen den 10 juni kommer en femte pusselbit att delas ut. Under den dagen kommer det även finnas möjlighet att skapa egna dikter och skulpturer i lera.

Enligt Mia Wik är syftet med utställningen att skapa förståelse och öka medvetenheten om olika människors identiteter och känslor. ”Det är viktigt att eleverna lär sig att respektera olikheter och förstå att varje individ är unik. Vi hoppas att den här utställningen kan bidra till en mer inkluderande och förstående miljö”, säger hon.

S:t Olofs skola hoppas att utställningen kommer att vara till glädje och inspiration för besökarna och uppmuntra till reflektion över sin egen identitet och känslor.

Denna text genererades med en textrobot

moderat_fokus_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

ica_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

hockeyskola_helsida
defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

mp_ute_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

pantamera_avc_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
mp_ute_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider