eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Elever från S:t Olofs skola ställer ut

Elever på S:t Olofs skola har under en längre period arbetat med temat identitet och känslor för att främja den psykiska hälsan bland högstadieeleverna. Genom att skapa en valfri lerfigur och skriva en dikt, har eleverna fått reflektera över sig själva och den kommun de lever i.

centrum_artikel_host

Mia Wik, rektor på S:t Olofs skola, betonar vikten av att skapa förståelse för olikheter i samhället, särskilt i den tid vi lever i nu. Eleverna har fått möjlighet att reflektera över vad som skapar deras identitet, och kommit fram till att det är många olika saker, inklusive kultur, språk, intressen och åsikter.
– Identitet är hur en människa är och det är mycket mer än det som visas i bara ett pass. Identitet kan uttryckas genom kultur, språk eller intressen och åsikter. Det var kul att forma en gubbe med lera men framförallt var det kul att uttrycka gubbens känslor och försöka visa personligheten genom utseendet, säger Valentino i 7:an.

Elevernas skapande kommer att ställas ut på fyra olika platser under perioden 2 maj till 15 juni, inklusive Sigtuna museum, Kulturlänken i Märsta, Rosersbergs bibliotek och mötesplatsen i Valsta. Besökare på varje plats kommer att få en pusselbit och på Valstadagen den 10 juni kommer en femte pusselbit att delas ut. Under den dagen kommer det även finnas möjlighet att skapa egna dikter och skulpturer i lera.

Enligt Mia Wik är syftet med utställningen att skapa förståelse och öka medvetenheten om olika människors identiteter och känslor. ”Det är viktigt att eleverna lär sig att respektera olikheter och förstå att varje individ är unik. Vi hoppas att den här utställningen kan bidra till en mer inkluderande och förstående miljö”, säger hon.

S:t Olofs skola hoppas att utställningen kommer att vara till glädje och inspiration för besökarna och uppmuntra till reflektion över sin egen identitet och känslor.

Denna text genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
spedition_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

steningekompani_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out