Foto: Pressbild

Elever fick lyssna till lokala entreprenörer

Ett flertal entreprenörer bjöds in till Kulturum för att inspirera åk9-elever inför framtidens yrkes- och gymnasieval. 600 entusiastiska elever intog Kulturum för att ta del av alla inspirerande tal.

centrum_artikel_host

Under evenemanget delade Andie Lahdo, VD ABS Wheelsm med sig av sin företagsresas framgång och inspirerade unga sinnen med berättelsen om hur han har lett ABS Wheels till imponerande tillväxt under de senaste åren. För Lahdo var det en hedrande upplevelse att vara en del av detta inspirerande tillfälle, särskilt med tanke på hans personliga anknytning till skolan.

Bland andra framstående näringslivsrepresentanter som medverkade på scenen fanns Solyana S. från Arlanda flygplats, Anna S. från Arlandastad, Jean-Piere P. från Hotell Kristina och Petri T. från Skoklosters slott. Moderator för evenemanget var Elin Henningsson.

Andie Lahdo uttryckte sin glädje över att återvända till samma gymnasium där han själv utbildade sig till fordonstekniker mellan åren 1989-1991. ”Det är fantastiskt att vara här idag,” sa han, ”och få chansen att dela med mig av mina erfarenheter till framtida generationer av entreprenörer.”

”Framtidskoll”-föreläsningen är en viktig komponent av Ung Företagsamhet Stockholms arbete med att inspirera och utbilda unga människor om entreprenörskap och företagsamhet. Andie Lahdos medverkan berikade eleverna med ovärderlig inspiration och praktiska råd, vilket ger dem en ännu större insikt i de möjligheter som väntar dem i framtiden.

Denna text genererades med hjälp av en textrobot

centrum_host_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

joes-helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

wenngarn_jul_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
joes_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
pantamera_out