centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild

Eldningsförbudet trotsas fortfarande

Det grillas fortfarande i hela Polisområde Stockholm Nord som Sigtuna tillhör rapporterar Mitt i.

centrum_artikel_host

Eldningsförbud råder sedan 10:e juli och det är just nu extremt stor brandrisk. Det har dock inte hindrat kommuninvånare i både Sollentuna, Väsby och Sigtuna från att elda, rapporterar tidningen Mitt i.
– Det är både olämpligt och olagligt. Det är förenat med stora risker och vi har ju haft flera bränder i polisområdet. Det är ansträngt läge hos både brandförsvar och polis, säger Niclas Andersson, tf biträdande polisområdeschef för Stockholm Nord, till tidningen.

Niclas Andersson vet inte exakt varför folk fortsätter grilla men han tror att man underskattar riskerna och tror att man ska kunna hantera en eventuell brand.
– Man överskattar sin förmåga och underskattar riskerna, helt enkelt.

Han poängterar att man är beroende av att allmänheten tar ett stort ansvar. Det har redan blossat upp ett antal bränder i hela Stockholm Nord, bland annat Sigtuna kommun, de senaste dagarna. Att trotsa eldningsförbudet kan ge både böter och fängelse om det blir en omfattande brand som bryter ut på grund av att man varit oaktsam i samband med grillning.
– Vi uppmanar verkligen människor att ta hänsyn till de förbud som råder, säger Niclas Andersson enligt Mitt i.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider