moderat_pan_nov
Foto: MMS-Bild

Eldningsförbudet trotsas fortfarande

Det grillas fortfarande i hela Polisområde Stockholm Nord som Sigtuna tillhör rapporterar Mitt i.

centrum_artikel_host

Eldningsförbud råder sedan 10:e juli och det är just nu extremt stor brandrisk. Det har dock inte hindrat kommuninvånare i både Sollentuna, Väsby och Sigtuna från att elda, rapporterar tidningen Mitt i.
– Det är både olämpligt och olagligt. Det är förenat med stora risker och vi har ju haft flera bränder i polisområdet. Det är ansträngt läge hos både brandförsvar och polis, säger Niclas Andersson, tf biträdande polisområdeschef för Stockholm Nord, till tidningen.

Niclas Andersson vet inte exakt varför folk fortsätter grilla men han tror att man underskattar riskerna och tror att man ska kunna hantera en eventuell brand.
– Man överskattar sin förmåga och underskattar riskerna, helt enkelt.

Han poängterar att man är beroende av att allmänheten tar ett stort ansvar. Det har redan blossat upp ett antal bränder i hela Stockholm Nord, bland annat Sigtuna kommun, de senaste dagarna. Att trotsa eldningsförbudet kan ge både böter och fängelse om det blir en omfattande brand som bryter ut på grund av att man varit oaktsam i samband med grillning.
– Vi uppmanar verkligen människor att ta hänsyn till de förbud som råder, säger Niclas Andersson enligt Mitt i.

defacto_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

humbacken_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh