sap_feb_pan
Foto: MMS-Bild

Eldningsförbudet trotsas fortfarande

Det grillas fortfarande i hela Polisområde Stockholm Nord som Sigtuna tillhör rapporterar Mitt i.

centrum_artikel_host

Eldningsförbud råder sedan 10:e juli och det är just nu extremt stor brandrisk. Det har dock inte hindrat kommuninvånare i både Sollentuna, Väsby och Sigtuna från att elda, rapporterar tidningen Mitt i.
– Det är både olämpligt och olagligt. Det är förenat med stora risker och vi har ju haft flera bränder i polisområdet. Det är ansträngt läge hos både brandförsvar och polis, säger Niclas Andersson, tf biträdande polisområdeschef för Stockholm Nord, till tidningen.

Niclas Andersson vet inte exakt varför folk fortsätter grilla men han tror att man underskattar riskerna och tror att man ska kunna hantera en eventuell brand.
– Man överskattar sin förmåga och underskattar riskerna, helt enkelt.

Han poängterar att man är beroende av att allmänheten tar ett stort ansvar. Det har redan blossat upp ett antal bränder i hela Stockholm Nord, bland annat Sigtuna kommun, de senaste dagarna. Att trotsa eldningsförbudet kan ge både böter och fängelse om det blir en omfattande brand som bryter ut på grund av att man varit oaktsam i samband med grillning.
– Vi uppmanar verkligen människor att ta hänsyn till de förbud som råder, säger Niclas Andersson enligt Mitt i.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

centrum_host_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

fritidsbanken_sportlov
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

connys_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider