eu_valet_panorama

Eldningsförbudet skärps-Tillåtet att grilla på egen tomt

Eldningsförbudet i länets 26 kommuner skärps nu från och med klockan 8 på fredagen.

centrum_artikel_host

Länsstyrelsen i Stockholm bar beslutat om ett skärpt eldningsförbud från klockan 8 idag fredag. Förbudet gäller tillsvidare med anledning av den senaste tidens värme och torka samt att det råder extremt hög brandrisk i skog och mark. Det innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle utanför sammanhållen bebyggelse.
– Det skärpta eldningsförbudet innebär även att det inte är tillåtet att grilla med fast bränsle vid allmänna fasta grillplatser. Däremot är det tillåtet att använda utrustning för matlagning som drivs med gas eller vätska, förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.

Det är tillåtet att grilla på sin egen tomt förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning. Den som eldar är ansvarig för om något skulle gå fel.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
connys