eldsjal2024_pan
Foto: Insändarbild

Eldningsförbud införs

Länsstyrelsen inför eldningsförbud i hela länet efter den senaste tidens torra väder i kombination med kommande värmebölja.

centrum_artikel_host

Det var ett tag sen det regnade ordentligt flera dagar i rad, även om enstaka skurar dragit förbi senaste veckan är det torrt i skog och mark varpå det finns mycket stor risk för gräsbränder i bland annat Sigtuna kommun. Med anledning av torkan och den pågående värmeböljan med höga temperaturer så har Länsstyrelsen beslutat att inför eldningsförbud för de 26 kommunerna i länet. Eldningsförbudet gäller från och med i morgon 15/7 kl. 08.00.

spedition_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
spedition_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna