sap_pan23
Foto: Göteborg Energi

Elbilsladdning kostade kommunen över 260 000 kronor

Sigtuna kommun har beslutat att avgiftsbelägga laddning för elbilar men under flera år har det varit gratis.

centrum_artikel_host
märsta.nu kunde nyligen avslöja att elbilsladdning på kommunala laddplatser ska avgiftsbeläggas. Syftet var tidigare att bidra till omställning bland kommuninvånare från fossila fordon till förnybara. Men i takt med att antalet elbilar ökat har även fler börjat använda laddstolparna för att ladda gratis. Eller notan har ju indirekt hamnat på skattebetalarna eftersom kommunen tog kostnaden.
Kommunen har haft laddplatser i Märsta, Rosersberg och Sigtuna. Den totala kostnaden under två års tid uppgår till drygt 65 800 kronor. Största kostnaden stod Sigtuna för där det varit fyra uttag och under 2021 har den kostnaden uppgått till 113 000 för samtliga uttag. Totalt under två års tid har kommunens elräkning för samtliga tolv laddplatser uppgått till 262 000 kronor. Ulf Sävström, utredare på teknik och servicekontoret, uppger att en ny betallösning ska vara på plats under våren.
nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

connys_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host