eldsjal2024_pan
Foto: Göteborg Energi

Elbilsladdning kostade kommunen över 260 000 kronor

Sigtuna kommun har beslutat att avgiftsbelägga laddning för elbilar men under flera år har det varit gratis.

centrum_artikel_host
märsta.nu kunde nyligen avslöja att elbilsladdning på kommunala laddplatser ska avgiftsbeläggas. Syftet var tidigare att bidra till omställning bland kommuninvånare från fossila fordon till förnybara. Men i takt med att antalet elbilar ökat har även fler börjat använda laddstolparna för att ladda gratis. Eller notan har ju indirekt hamnat på skattebetalarna eftersom kommunen tog kostnaden.
Kommunen har haft laddplatser i Märsta, Rosersberg och Sigtuna. Den totala kostnaden under två års tid uppgår till drygt 65 800 kronor. Största kostnaden stod Sigtuna för där det varit fyra uttag och under 2021 har den kostnaden uppgått till 113 000 för samtliga uttag. Totalt under två års tid har kommunens elräkning för samtliga tolv laddplatser uppgått till 262 000 kronor. Ulf Sävström, utredare på teknik och servicekontoret, uppger att en ny betallösning ska vara på plats under våren.
mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out