centrum_panorama_hostshopping
Kommunen delar ut 500 kronor till barn i familjer med försörjningsstödFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Ekonomiskt utsatta barn och unga får vinterpeng igen

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har i år igen klubbat igenom en så kallad vinterpeng för barn och unga som lever i ekonomiskt utsatta hushåll.

centrum_artikel_host

I veckan klubbade Sigtuna kommun återigen en så kallad Vinterpeng som innebär att familjer kan få 500 kr extra per barn under vinterlovet för att man ska kunna hitta någon aktivitet under lovet med sina barn, det är familjer med försörjningsstöd som kan söka pengarna och enligt Olive Carlsson, enhetschef vid Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, så nyttjas pengarna av familjerna.
– Vintersatsningen syftar till att stärka barns rättigheter och att utjämna skillnader mellan dessa barn och andra barn under en tid på året som kan upplevas som tung av barn i familjer med långvarigt ekonomiskt bistånd, berättar Olive Carlsson.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna