eu_valet_panorama
Foto: Genrebild

Ekologisk mjölk blir kvar på skolan

Efter märsta.nu:s avslöjande i helgen om att ekologiska mjölken plockas bort för att spara in 112 000 kronor har kommunen nu ändrat sig och låter den vara kvar tillsvidare.

centrum_artikel_host

märsta.nu avslöjade i helgen att den ekologiska mjölken skulle tas bort som en del av ett besparingsprogram på kommunen, MatEnheten behövde spara in 2 miljoner kronor på livsmedel i år och 112 000 kronor skulle tas genom att byta ut ekologisk mjölk mot vanlig mjölk. Men beslutet hann knappt träda i kraft innan det ändrades, den ekologiska mjölken blir kvar är beskedet från Leif Hildebrand, tf chef på Barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Leif Hildebrand säger att det inte är på grund av några reaktioner från kommuninvånare som man valt att behålla den ekologiska mjölken.
– Det har inte varit så mycket reaktioner, det är inte därför vi ändrat oss. Det var dumt att lyfta ut mjölken som enskild åtgärd.

Kommunen kommer att göra en översyn av livsmedelssortimentet i kommunen som beräknas vara klar om ca en månad. Beslutet om att plocka bort ekologisk mjölk hann troligtvis inte ens träda i kraft. Tills dess att utredningen är klar kommer den ekologiska mjölken att kvarstå i sortimentet.

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out