vinter_pan
Foto: Genrebild

Ekologisk mjölk blir kvar på skolan

Efter märsta.nu:s avslöjande i helgen om att ekologiska mjölken plockas bort för att spara in 112 000 kronor har kommunen nu ändrat sig och låter den vara kvar tillsvidare.

centrum_artikel_host

märsta.nu avslöjade i helgen att den ekologiska mjölken skulle tas bort som en del av ett besparingsprogram på kommunen, MatEnheten behövde spara in 2 miljoner kronor på livsmedel i år och 112 000 kronor skulle tas genom att byta ut ekologisk mjölk mot vanlig mjölk. Men beslutet hann knappt träda i kraft innan det ändrades, den ekologiska mjölken blir kvar är beskedet från Leif Hildebrand, tf chef på Barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Leif Hildebrand säger att det inte är på grund av några reaktioner från kommuninvånare som man valt att behålla den ekologiska mjölken.
– Det har inte varit så mycket reaktioner, det är inte därför vi ändrat oss. Det var dumt att lyfta ut mjölken som enskild åtgärd.

Kommunen kommer att göra en översyn av livsmedelssortimentet i kommunen som beräknas vara klar om ca en månad. Beslutet om att plocka bort ekologisk mjölk hann troligtvis inte ens träda i kraft. Tills dess att utredningen är klar kommer den ekologiska mjölken att kvarstå i sortimentet.

nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

storemore_helsida
ica_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

wenngarn_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

defacto_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

pantamera_avc_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

vinter_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

connys_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
storemore_out
ica_outsider
joes_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
connys
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider