nationaldagen_pan
Olov Holst (M)Foto: Marie-Therese Karlberg

Efterlyser mer pengar till avhopparverksamhet

Sigtuna kommun vill att staten bidrar med mer pengar till avhopparverksamhet: - Varje individ kostar en och en halv miljon, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) till Tv4.

centrum_artikel_host

Staten behöver ta större ansvar för att finansiera avhopparverksamhet anser en majoritet av de kommunerna med utsatta områden, Sigtuna är en av dessa. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande intervjuades i TV4 om saken. Han berättade att varje enskild individ som ska hoppa av kostar 1,5 miljoner. Det är enbart för individen och inte andra kringkostnader som rör dennes familj.

Holst befarar att man måste pausa avhopparverksamheten tills dess att staten skjuter till mer medel. Holst tror inte ens att 30 miljoner räcker för att finansiera de avhoppare som finns i Sigtuna kommun. Avhopparprogram handlar om att få kriminella att byta livsstil. Men man måste samtidigt ta hand om familjen eftersom hot kan övergå till dem.

eldsjal2024_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider