centrum_panorama_hostshopping
Olov Holst (M)Foto: Marie-Therese Karlberg

Efterlyser mer pengar till avhopparverksamhet

Sigtuna kommun vill att staten bidrar med mer pengar till avhopparverksamhet: - Varje individ kostar en och en halv miljon, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) till Tv4.

centrum_artikel_host

Staten behöver ta större ansvar för att finansiera avhopparverksamhet anser en majoritet av de kommunerna med utsatta områden, Sigtuna är en av dessa. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande intervjuades i TV4 om saken. Han berättade att varje enskild individ som ska hoppa av kostar 1,5 miljoner. Det är enbart för individen och inte andra kringkostnader som rör dennes familj.

Holst befarar att man måste pausa avhopparverksamheten tills dess att staten skjuter till mer medel. Holst tror inte ens att 30 miljoner räcker för att finansiera de avhoppare som finns i Sigtuna kommun. Avhopparprogram handlar om att få kriminella att byta livsstil. Men man måste samtidigt ta hand om familjen eftersom hot kan övergå till dem.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

connys_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

karnkraft_m_topp
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

seniordag_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
seniordag_outsider
swedol_outsider