eldsjal2024_pan
Lotta Giesenfeld BomanFoto: Sigtunahöjden

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

centrum_artikel_host

I samband med en pressträff på Sigtunahöjden presenterade Företagarna i Stockholms län Småföretagarbarometern. Läget för företagandet i länet var dystert då man nu är på den lägsta nivån sedan mätningarna startade. Men man är ändå optimistiska inför det kommande året då sex av tio företagare vill växa.
– Vi befarade att småföretagskonjunkturen skulle sjunka på grund av pandemin och restriktionerna, vilket nu bekräftas av Småföretagsbarometern. Bland annat har företag inom besöksnäringen haft extremt svåra utmaningar, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm.

Medverkade på träffen gjorde Lotta Giesenfeld Boma, VD och ägare av Sigtunahöjden. Hon berättade att hon nu ser ljuset av tunneln och att det ser bättre ut för andra halvan av 2021 än vad det gjorde till och med före pandemin 2018 och 2019.
– Men det finns orosmoln. Möten och konferenser kommer igång först i september, så likviditeten kommer fortsatt vara ansträngd flera månader till. Eftersom krisen dragit ut på tiden kan vi inte återanställa uppsagd personal, de har vidareutbildat sig, bytt bransch och gått vidare. Konkurrensen om talangerna blir stenhård och det finns en stor risk att lönerna drivs upp. Därför behöver företag i utsatta branscher en sänkning av arbetsgivaravgifterna för att klara betala konkurrenskraftiga löner i ett ansträngt likviditetsläge, säger Lotta Giesenfeld Boman.

storemore_helsida
connys_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

eldsjal2024_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

spedition_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
connys