centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Efter Vikingahallen – Vaccinbussar kan trafikera kommunen

Trots personalbrist och lägre intresse för vaccinering i kommunen kommer Vikingahallen att användas som central till och med oktober ut.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun som hyr ut Vikingahallen till Ally meddelar att vaccineringen där kommer att pågå oktober ut. Därefter kommer vaccineringen i kommunen att ske på annan eller andra platser om inget oförutsett inträffar. Region Stockholm ser över andra alternativ, som bussar, enligt Sigtuna kommun. Innan dess är det inte aktuellt att byta lokal, detta trots att det råder personalbrist och att Ally stängt i flera dagar fram till 1:a september.

Argumenten för att fortsätta i kommunen som tidigare är för att vaccinationsgraden hos de yngre visat sig lägre i Sigtuna kommun än på andra platser och det är därför viktigt med en inarbetad och väletablerad plats för vaccinering.

Ally kommer troligtvis från nästa vecka att erbjuda vaccinering för 16-17-åringar vilket man inte kunnat göra tidigare. Vikingahallen ligger bra till strategiskt för det med närheten till Arlandagymnasiet bland annat.

B-hallens yta fungerar för att vaccinera mellan 1500-1600 i veckan vilket kräver utrymme för väntande och för den som ska vänta efter sprutan samt att man kan hålla avstånd. Slutligen avser man inte byta eftersom det tar tid att få en ny lokal samt få den godkänd av Region Stockholm.

nrh_sigtuna
connys_helsida
centrum_host_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
connys