centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Efter tumultet: Verksamheten kan fortgå

Efter att en person konstaterats sjuk av Coronaviruset utbröt tumult på Migrationsverket och flera personer greps. Smittskyddsläkare gör bedömningen att verksamheten kan fortgå som vanlig på anläggningen i Märsta.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade på onsdagen om att det utbröt tumult på Migrationsverket. Två anställda attackerades av ett 10-15 tal förvarstagna enligt Aftonbladet. I ett pressmeddelande bekräftar Migrationsverket en ”hotfull” situation. Polis upprättade två anmälningar om våld mot tjänstemän sedan medarbetare attackerats.

Dock kan verksamheten fortgå, detta sedan smittskyddsläkare bedömt saken. För att minska risk för smittspridning har man begränsat möjlighet till besök på förvaret just nu. Två personer har utöver den smittade visat symtom för sjukdomen men inte testats. Samtliga har isolerats.
– Migrationsverket arbetar just nu för att hitta den bästa lösningen för att upprätthålla verksamheten, både med hänsyn till personal och andra förvarstagna, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

sap_sep23_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

adhd_kommun

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out