moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Efter Polisens bakläxa: P-vakter överväger fota ventiler

Efter att Polismyndigheten upphävt kommunens parkeringsböter för ett fordon som stått för länge i Sigtuna så överväger kommunen att ändra rutinerna.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade förra veckan om att Polisen upphävde parkeringsböter på Roslagsgatan i Sigtuna, enligt P-vakterna hade fordonet stått längre än fyra timmar. Men när fordonsägaren överklagade till Polisen så undanröjdes böterna.

Kommunens vakter fick kritik från fordonsägaren som hävdade att böterna sätts godtyckligt utan ordentlig dokumentation. Inte alla orkar överklaga menade fordonsägaren. Nu kommer kommunen att se över sina rutiner, normalt så är det inte aktuellt att fota ventiler enligt Mikael Kraus, biträdande enhetschef på Trafikdriftsenheten.
– Vaktens noteringar om ventilposition har traditionellt sett haft ett högt bevisvärde. Dock får vi se om vi på något sätt ska ändra rutiner mot bakgrund av detta ärende, skriver Kraus i mail till märsta.nu

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dackskifteoutsider
marknaden_outsider