centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Efter nio månader-Nu öppnar Midgårdsbadet igen

Efter att ha varit stängt för allmänheten sedan i höstas slog Midgårdsbadet upp dörrarna igen.

centrum_artikel_host

I höstas stängdes Midgårdsbadet för allmänheten, likaså Sigtuna Fritidscenter. Bara skolor har kunnat nyttja badet under pandemin i undervisningssyfte. Sigtuna kommun har kritiserats av badföreningar för att man stängt dem ute under stängningen.

Men nu öppnar alltså badet igen. Första dagen är idag torsdag. Det är dock bara inomhusbadet som är öppet, utomhusdelen kan inte öppnas upp på grund av beslut tagit under tidig vår. Man hade behövt sätta igång med förberedelser för utomhusbadet under februari för att hinna öppna.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
pantamera_out
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider